Danmarks nyeste øl har mere end 150 år på bagen tre lottrup øl og ølglas
Danmarks nyeste øl har mere end 150 år på bagen tre lottrup øl og ølglas
Danmarks nyeste øl har mere end 150 år på bagen tre lottrup øl og ølglas
Danmarks nyeste øl har mere end 150 år på bagen tre lottrup øl og ølglas
Danmarks nyeste øl har mere end 150 år på bagen tre lottrup øl og ølglas
Fødevarestyrelsens
smiley-rapport
Ufiltreret IPA

ALK 5,5% VOL.

33 CL.

Malte:
Pilsnermalt, hvedemalt, CaraHELL, havreflager
Humler:
Simcoe (US), Mosaic (US)
Lottrups seneste skud på stammen er igen inspireret af de amerikanske bryggere. Denne gang de seneste års populære ufiltreret og uklare IPA’er med lav bitterhed, men stadig masser af humle.
Hvede Ale

ALK 4,8% VOL.

33 CL.

Malte:
Pilsnermalt, hvedemalt, lys hvede-karamelmalt, havregryn
Humler:
Perle (D) Cascade (US), Mosaic (US), Pacific Gem (NZ)
Udgangspunktet er en klassisk Witbier, men denne øl har fået et ’klassisk’ Lottrup-strejf qua en markant kold aromahumling (tørhumling) med amerikansk og new zealandsk aromahumle.
India Pale Ale

ALK 6,0% VOL.

33 CL.

Malte:
Pilsner, WEY Munich 1, WEY CaraMunich 1, Havregryn, Wey CaraAroma
Humler:
Columbus og Green Bullet. Aromahumler; Simcoe, Citra, Cascade
Inspireret af de amerikanske West Coast IPA’er, men lettere i alkohol, fylde og bitterhed. I stedet får den en mere markant citruspræget humlearoma, der suppleres med tilsat grapefrugtsaft.
Dark Ale

ALK 6,0% VOL.

33 CL.

Malte:
Pilsnermalt, Karamelmalt, CaraAroma, Hvedemalt, farvemalt
Humler:
Tysk Bitterhumle [GE], Cascade [GE], Centennial [US], Willamette [US]
Denne øl er tænkt som hybrid mellem klassisk brown ale og porter med en humling, der giver amerikanske associationer og en lille, unik note af lakrids.
AMERICAN LAGER

ALK 5,0% VOL.

50 CL.

Malte:
PILSNER, MUNICH, CARA RED
Humler:
PERLE, NZ PACIFIC GEM, CITRA
LIVLIG ER NOK DET ORD, DER MEST PRÆCIST BESKRIVER VORES FORTOLKNING AF DEN TRADITIONELLE UNDERGÆREDE, AMERIKANSKE LAGER. LOTTRUP AMERICAN LAGER ER MØRKERE END PILSNER, MEN LYSERE END CLASSIC OG HAR EN FRISKHED I BÅDE DUFT OG SMAG, SOM EMMER AF FRUGT OG BLOMSTER FRA DE FORSKELLIGE SLAGS HUMLE. MED SIN HUMLEDE SPRØDHED OG BLIDE BITTERHED ER DET EN ÆGTE TØRSTSLUKKER.
RED Copper ale

ALK 5,3% VOL.

50 CL.

Malte:
Pilsner, munich, cara red, pale ale, cara aroma
Humler:
Nz green bullit, nz pacific gem, amarillo
Frugtig og fyldig – sådan er vores fortolkning af den klassiske Amber eller Red Ale. Som navnet fortæller, er det en kobberrød øl, der præsenterer sig med et flot, tæt skum og en meget frugtig duft. Smagen er frugtig og let humlet med en solid maltkrop præget af tørret frugt og karamel. Trods sin faste bitterhed og relativt lange eftersmag er Lottrup Red Copper Ale forførisk let drikkelig.
GOLD button ale

ALK 5,5% VOL.

50 CL.

Malte:
Pilsner, munich, honey, wheat, pale ale, oat
Humler:
Nz green bullet, nz pacific gem, styrian golding
Blød, fyldig og med en fed cremet smag fra både honning- og hvedemalt. Sådan er Lottrup Gold Button Ale – vores fortolkning af Golden Ale. Det er en let, sødlig øl med en dyb gylden farve og en diskret, frugtig duft. Smagen kan bedst beskrives som næsten fløjlsagtig med sin lave bitterhed. Eftersmagen er kort og enkel, men bare rolig – denne fyldige, milde øl er alt andet end kedelig.
Stone street IPA

ALK 6,0% VOL.

50 CL.

Malte:
Pilsner, Münchner, Cara Munich og Cara Dark
Humler:
CTZ Columbus, Green Bullet, Simcoe, Cascade og Mosaic
Sprød, humlet, bitter og frugtig. Sådan skal en amerikansk IPA være. Den klare ravfarve, det holdbare skum og den kraftige humleduft fortæller også, at her har du en ægte IPA. Men Stone Street IPA byder tillige på en mere markant maltbaggrund, et strejf af karamel og en lang, svagt frugtsyrlig eftersmag fra saft og skal af grapefrugt, som du ikke finder i andre IPAer. Værsgo og smag.
US DARK ALE

ALK 6,0% VOL.

50 CL.

Malte:
Pilsner, pale ale, CaraMunich, CareRed, Chocolate, Pale Wheat, Oats
Humler:
CTZ, Alpha bitterhumle
Balanceret, men markant – sådan er Lottrup US Dark Ale med sin intense, bløde ristede smag præget af kaffe, chokolade og ikke mindst lakrids. Farven er sortbrun – mørkere end brown ale og lysere end porter – skummet lysebrunt, og øllen har en blød, ristet duft, hvor humlen også slår igennem. Det er en fyldig, fed og blød øl med markant bitterhed og lang ristet og let frugtig eftersmag. En rigtig vintervarmer.
Imperial Espresso Bourbon Stout

ALK 11,0%% VOL.

75 CL.

Malte:
Pilsner, Munich, CaraAroma, WEY Carafa I, WEY Carafa II og Havregryn
Humler:
CTZ, Cascade, Citra og Simcoe

Tør, sprød og humlebitter smag med tydelig maltkrop, som er intenst ristet (kaffe, chokolade og lakrids) med bløde brændte indslag. Diskrete noter af karamel og tørret frugt. Robust og markant bitterhed. Lang, ristet og humlekrydret eftersmag. Meget enkel og ligefrem duft/aroma med lige dele ristet maltkarakter (chokolade, lakrids og kaffe) og en klassisk amerikansk frugtig/piney humlearoma. Ingen mærkbare frugtnoter fra gæren.

US BELGIAN BLONDE ALE

ALK 5,8% VOL.

75 CL.

Malte:
PALE ALE, PILSNER, LYS HVEDE, LYS KARAMEL, HAVREGRYN
Humler:
CTZ, CASCADE, US CITRA
Lottrup US Belgo Blonde er som udgangspunkt en klassisk Belgisk Blonde som har fået tilført ’US Belgo’ karakter med en solid aromahumling med amerikansk Cascade- og Citrahumle, helt i tråd med Lottrup’s brand DNA.Farven er ravgylden og øllen er blankfiltreret med en let sødmefuld og cremet krop med en markant, men blød bitterhed. Middel til høj humlebitterhed og en lang, kompleks eftersmag med humle, sødme og malt. Flot skum og lang skumholdbarhed.Lottrup US Belgo Blonde er god til alle fiskeretter, skaldyr, kylling, lette svinekødsretter, lette og middelstærke, gerne bløde oste.
US Belgian Dubbel

ALK 8,0% VOL.

75 CL.

Malte:
Pilsner, Lys Hvede, Lys Münchner, Lys Karamel, Mørk Karamel, Farvemalt, Havregryn
Humler:
US CTZ, NZ Pacific Gem, US Citra
Lottrup US Belgo Dubbel er vores take på en klassisk belgisk Dubbel, hvor vores version har fået markant aromahumling med US og NZ  humle (NZ Pacific Gem og Citra), helt i tråd med Lottrup’s brand DNA.Øllen har en smuk mahognifarve og er næsten helt blank. Smagen er fyldig og sødmefuld med en cremet krop og en markant, men blød bitterhed. Middel til høj humlebitterhed og en lang, kompleks eftersmag med sødme, humlekarakter, alkoholvarme, malt og frugt. Let drikkelig med pæn skumdannelse og middel skumholdbarhed.Lottrup US Belgo Dubbel er et godt match sammen med stegt kød - and, gris, kalv, okse og vildt samt kraftige desserter og kraftige oste.
American wheat ale

ALK 4,8% VOL.% VOL.

50 CL.

Malte:
Pilsnermalt, umaltet hvede, lys hvedemalt, lys hvede-karamelmalt, havregryn
Humler:
Perle (D)
Udgangspunktet er en klassisk Witbier, men denne øl har fået et ’klassisk’ Lottrup-strejf qua en markant kold aromahumling (tørhumling) med amerikansk og new zealandsk aromahumle. Meget lys gylden og stærkt uklar. Meget let krop, let livlig mundfølelse med en relativt høj karbonering. Ganske svagt sødlig med en lav til middel bitterhed. Klassisk ’belgisk’ (nelliker og banan) aromatisk duft med et tydeligt, frugtigt og krydret indslag af aromahumle. Frisk og meget let smag med tydelig hvedekarakter med en næsten umærkelig maltkrop, suppleret af klassiske belgiske noter af nellike og banan samt et tydeligt indslag af aromahumle. Ultrakort, sprød og humlet eftersmag. Alle fiskeretter, æggeretter, skaldyr, kylling, salater og lette, milde oste. Meget høj drinkability, middel skumdannelse og -holdbarhed.
3 Kings Night

ALK 7,0% VOL.

50 CL.

Malte:
Pilsner DK, Pale Ale, WEY Pale Rye, WEY CaraMunich I, CaraAroma, Pale Chocolate
Humler:
Bitterhumle; Magnum D
3 Kings’ Night, er en Ale modeleret efter den klassiske engelske øltyper ESB – Extra Special Bitter. Den er rendyrket britisk i valget af malttyper og to af de mest distingverede engelske humler. Men den bliver forrådt af en karakteristisk amerikansk accent.Med en bitterhed på 40 IBU og en alkoholprocent på 7,0% er de 3 konger en øl med et stort berettiget selvværd og stor smagsfylde. Vi har tør-humlet med lige dele engelsk East Kent Goldings og Target samt amerikansk Simcoe. En særdeles aromatisk blanding af 1. klasses humler. Nu er det jo kun jul en gang om året, derfor har vi forkælet de 3 konger med ikke mindre end syv nøje sammensatte malte. Det giver øllen en smuk kobber-rød farve og en fyldig maltkrop.Fylden og den markante humling gør sammen med de 75cl, 3 Kings’ Night til den perfekte deleøl til julefrokosten.
Queen of Hearts

ALK 6,5% VOL.

75 CL.

Malte:
Pilsner, Wey Munich I, Wey Pale Wheat, Oats
Humler:
Bitterhumle; Perle D
Queen of Hearts, er noget så sjældent som en frisk let drikkelig jule-øl. Ikke noget med kanel, stjerne-anis eller kardemomme her. Pilsner og Alemalt sørger i kombination med lidt hvedemalt for fylden. Og et par amerikanske humler til at supplere den slovenske Savinskij Goldings, giver dronningen lidt fræk US kant, som man kan forvente af en øl fra Lottrup. Det manglede da bare.Smuk lys farve, tæt kridhvidt holdbart skum og høj karbonering. Bedømt på udseendet alene, kunne Queen of Hearts godt ligne en uskyldig pilsner. Men når du sætter munden til damen, får du en mere erfaren og særdeles fyldig oplevelse fra de udsøgte malte. Duften er blomsteragtig og byder på humlernes lette, bløde grapeagtige bitterhed, som er så karakteristisk for de gode amerikanske humler Centennial og Willamette.Friskheden gør Queen of Hearts særdeles velegnet til julens frokostretter.

Vennerne -
#LOTTRUPBEER